BESTSELLER

Kledinginzameling bij BESTSELLER

Bij BESTSELLER nemen we onze verantwoordelijkheid voor een duurzamere toekomst en starten wij daarom met het inzamelen van kleding in samenwerking met Fashion to Fiber, onderdeel van Boer Group. Fashion to Fiber is een organisatie die gespecialiseerd is in het inzamelen, sorteren en recyclen van textiel. Door kleding te hergebruiken of te recyclen hoeft er minder kleding geproduceerd te worden, wat leidt tot minder CO2-uitstoot.

De inzamelboxen zijn terug te vinden in alle BESTSELLER own stores van:

Op onderstaande kaart vind je de winkels van BESTSELLER waar een inzamelbox van Fashion to Fiber staat.
Als je de kaart groter maakt (klik rechtsboven in de kaart) kun je met behulp van je postcode of woonplaats de dichtstbijzijnde winkel zoeken..

Veel gestelde vragen

De kleding mag je in een gesloten plastic zak in de inzamelbox deponeren. Hierdoor blijft het schoon en kan er dus meer kleding hergebruikt worden. Meer winst voor het milieu dus!

Alle merken kleding mogen in de container, groot en klein, dik of dun, dat maakt niets uit! Zolang het maar herbruikbaar is!

Nee hoor, dat hoeft niet. Hoe beter de kleding, hoe meer er hergebruikt kan worden. Dus als je het eerst wilt wassen, graag, maar het hoeft niet!

Ja hoor, zolang het maar schoon en droog is. Een broek of shirt met een scheur kan prima gerecycled worden! Van wit katoen of jeans kan zelfs weer nieuwe garens gemaakt worden. Voor meer dan 90% van de kleding die je inlevert vindt Fashion to Fiber een nieuwe bestemming of toepassing! Dus kom maar op met je kleding!

Meer weten over Fashion to Fiber? Bekijk dit filmpje!

Door kleding te hergebruiken of te recyclen hoeft er minder kleding geproduceerd te worden, wat leidt tot minder CO2-uitstoot.

Duurzaam tot in de kern

BESTSELLER streeft naar voortdurende groei en het behoud van haar concurrentievoordeel. Duurzaamheid heeft invloed op elk aspect binnen onze waardenketen: van de materialen die wij kiezen tot de milieu- en sociale impact in de productiefase tot afval na consumptie. In combinatie met steeds strengere duurzaamheidswetten voor de textielindustrie, schaarse middelen en meer transparantie leidt er toe dat BESTSELLER een ambitieuze benadering van duurzaamheid moet toepassen om te blijven groeien en concurrerend te blijven.

BESTSELLER wil haar reis van de mode naar een duurzame realiteit versnellen. Onze branche heeft een enorme impact. Door klimaatverandering tegen te gaan, hulpbronnen efficiënt te gebruiken en mensenrechten te beschermen, kunnen bedrijven een positieve kracht zijn achter verandering. BESTSELLER wil meer actie ondernemen en sneller vooruitgang boeken.

Ambitie

Onze ultieme ambitie is; het uitvoeren Fashion FWD totdat wij klimaatpositief, eerlijk voor iedereen en zo circulair mogelijk zijn. Het geeft de richting aan onze strategie, onze doelen en de actie die wij ondernemen om zo snel mogelijk en ook zo duurzaam mogelijk te worden.

Sinds BESTSELLER in het jaar 2000 haar eerste gedragscode heeft vastgelegd, is er grote vooruitgang geboekt op de gebieden: sociale arbeid, chemisch beheer en het gebruik van duurzamere materialen. Echter is het nu tijd om te versnellen. Onze nieuwe Fashion FWD-strategie benadrukt de behoefte aan actie op het gebied van duurzaamheid.