Duurzaamin elke vezel

Bij Fashion to Fiber zit duurzaamheid in elke vezel en bij ons moederbedrijf Boer Group zit dat in de kern. Alles draait hier om het herwinnen van textiel uit het afval en zorgen dat het voor hergebruik en recycling beschikbaar komt. Als onderdeel van Boer Group is dat bij Fashion to Fiber eveneens het geval.

Boer Group is dagelijks bezig om het ook binnen de organisatie zo duurzaam mogelijk te maken. Denk hierbij aan onze VHT-Certificering en ISO14001 norm (voorheen OHSAS 18001), zonnepanelen op onze sorteerfaciliteiten, optimale efficiency in al onze logistiek, elektrische heftrucks en externe transport partners die met duurzaamheid voor ogen geselecteerd worden maar ook een duurzaam personeelsbeleid. Aandacht voor mens en milieu, dat vinden wij belangrijk en dat zie je terug!

Ons recyclingbedrijf Frankenhuis  (Almelo NL) heeft zich ontwikkeld tot een expert in open- en closed-loop recycling. Voor iedere textielstroom wordt de meest duurzame recycling toepassing gezocht.

Frankenhuis beschikt over twee vervezel-lijnen, waar het textiel wordt vervezeld en kan worden ingezet als grondstof voor verschillende toepassingen in bijvoorbeeld de automobielindustrie, non-wovens en spinnen. Voor de vervezeling werkt Frankenhuis met zowel post-consumer als post-industrieel textielstromen.

Post-consumer textiel is ingezameld textiel, afkomstig van o.a. huishoudens en professionele wasserijen.
In tegenstelling tot post-consumer textiel, is post-industrieel textiel nooit eerder gebruikt. Post industrieel textiel bestaat bijvoorbeeld uit snijafval van textielfabrikanten of producten met kwaliteitsgebreken.

 

Mariska Boer, mede-eigenaar

"Duurzaamheid zit letterlijk in iedere vezel.