Bedrijfskleding

Collect & Recycle

Fashion to Fiber biedt een totaal oplossing om bedrijfskleding (workwear)  op locatie in te zamelen en te recyclen.  Als leverancier of dealer kunt u uw bedrijfskleding bij uw vestiging inzamelen in speciale inzamelzakken. Fashion to Fiber haalt de volle zakken bij u op locatie af en zorgt ervoor dat uw textiel gerecycled wordt bij ons recyclingbedrijf Frankenhuis.

Wanneer u uw textiel wenst te recyclen  zonder dat dit (op locatie) ingezameld hoeft te worden, kunt u rechstreeks contact opnemen met Frankenhuis voor inname bedrijfskleding of vertrouwelijke vernietiging.

Gecertificeerde Recycling

Bedrijfskleding met logo’s en textiel dat ongeschikt is voor hergebruik, wordt gerecycled bij ons recyclingbedrijf Frankenhuis (Almelo, NL). Het textiel wordt in een mechanisch recycleproces tot vezelniveau teruggebracht. Deze vezels worden onder andere gebruikt in designmeubels, akoestische panelen en isolatiemateriaal, toegepast in de automobielindustrie of als vilt verwerkt. Ook kunnen van bepaalde materialen al spinbare vezels worden gemaakt, waarvan nieuwe garens worden vervaardig en worden ingezet in nieuwe kleding. worden Deze vorm van recycling is kostbaar maar zorgt ervoor dat de textielvezel weer een duurzame toekomst heeft.

De cirkel is pas echt rond als er hoogwaardige textielrecycling of upcycling kan plaatsvinden. Gerecyclede vezels worden hierbij verwerkt tot garens en stoffen voor nieuwe kleding. Een circulair proces waar innovatie een vereiste is. Boer Group is hiertoe in staat dankzij langdurige investeringen in innovatieve technieken.

Garens, stoffen en nieuwe producten

Van de garens wordt kleding gemaakt maar bijvoorbeeld ook handdoeken, bedlopers, dekens en dweilen. De vezels worden gebruikt in nieuwe producten zoals meubels (van Planq®), tassen en als grondstof voor de papierindustrie. Non-wovens worden bijvoorbeeld verwerkt tot akoestische panelen, isolatie en filtermateriaal voor drainagesystemen of gebruikt in de automobielindustrie of voor viltproducten.

Inzameling & recycling van