Van inzamelen tot recycling en hergebruik

Fashion to Fiber biedt een totaal oplossing om kleding in te zamelen en te sorteren voor hergebruik en recycling. De consument levert het textiel in bij jouw vestiging. Fashion to Fiber heeft hiervoor een aantal instore oplossingen ontwikkeld. Omdat we altijd het beste willen voor onze klant, maken we graag samen met jou een inzamelpunt op maat.

De Drum

Eigentijds en handzame inzamelton. Circulariteit in textiel begint letterlijk hier.

De Tex

Onze standaard inzamelbox is vervaardigd uit een witte gefineerde spaanplaat. De box kan voorzien worden van jouw branding.

De Tex

Onze standaard inzamelbox is vervaardigd uit een witte gefineerde spaanplaat. De box kan voorzien worden van jouw branding.

De Planq®-box

De buitenkant van onze Planq-box is afgewerkt met PlanqTextile® fineer, vervaardigd uit gerecycled denim. Deze afwerking is in verschillende kleuren leverbaar. In de Planq®-box staat een kartonnen doos van 40x40x80 cm.

Inzameling & recycling van

Recycling of hergebruik?

Hergebruik van textiel betekent dat het textiel opnieuw op de markt gebracht wordt als tweedehandsproduct. Uiteraard gaat hier een zorgvuldig sorteerproces aan vooraf zodat het aanbod tweedehandskleding aansluit op de vraag in de markt

Als kleding ongeschikt is voor hergebruik of als daar de voorkeur niet naar uitgaat, gaan we over tot recycling. Het textiel wordt in een mechanisch recycleproces tot vezelniveau teruggebracht. Deze vezels worden onder andere gebruikt in designmeubels, akoestische panelen en isolatiemateriaal, toegepast in de automobielindustrie of als vilt verwerkt. Deze vorm van recycling is kostbaar maar zorgt ervoor dat de textielvezel weer een duurzame toekomst heeft.

De cirkel is pas echt rond als er hoogwaardige textielrecycling of upcycling kan plaatsvinden. Gerecyclede vezels worden hierbij verwerkt tot garens en stoffen voor nieuwe kleding. Een circulair proces waar innovatie een vereiste is. Boer Group is hiertoe in staat dankzij langdurige investeringen in innovatieve technieken.

Garens, stoffen en nieuwe producten

Van de garens wordt kleding gemaakt maar bijvoorbeeld ook handdoeken, bedlopers, dekens en dweilen. De vezels worden gebruikt in nieuwe producten zoals meubels (van Planq®), tassen en als grondstof voor de papierindustrie. Non-wovens worden bijvoorbeeld verwerkt tot akoestische panelen, isolatie en filtermateriaal voor drainagesystemen of gebruikt in de automobielindustrie of voor viltproducten.